Schimmelnagels2018-04-12T14:36:15+02:00

Schimmelnagels

Een Schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. De nagel is dik, brokkelig en lelijk verkleurd. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels.

Wist je dat gemiddeld 70% van de geteste nagels inderdaad een schimmel bevat en de overige 30% een andere nagelafwijking blijkt te zijn? Er zijn afwijkingen die sprekend op een schimmelnagel lijken. Maar als je iets anders hebt dan schimmels, heeft maandenlange behandeling met antimycotica( anti schimmel middelen) absoluut geen zin.
Om zeker te weten of het om een schimmelinfectie gaat kan ik dit voor je laten onderzoeken.

Ik ben bevoegd om een nagelmonster af nemen en op te sturen naar het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium dat gespecialiseerd is in onderzoek naar schimmelinfecties. De kosten voor dit onderzoek + de kosten voor afname van een stukje nagel, invullen van het formulier en eventueel foto’s maken en opsturen betaal je direct aan mij. De zorgverzekering vergoedt dit niet. Na ongeveer 10 dagen heb ik de uitslag voor je in huis.

De prijs voor dit traject is € 55,-

Als het om een schimmelinfectie gaat kun je starten met een anti-mycose middel. Er zijn hele goede producten om een schimmelinfectie aan te pakken. Naast het gebruik van deze producten is het belangrijk om 1x per 6 weken de nagels dunner te laten frezen zodat het product gemakkelijker door de nagel kan dringen. Consequent elke dag je nagels behandelen is zeer belangrijk om tot een goed resultaat te komen.
Het is ook belangrijk om de schoenen 1 maal per twee weken te behandelen met een anti-mycose spray/poeder.

De schoenen zijn namelijk de grootste bron voor her besmetting. Schimmels maken sporen en die gaan in de naden van de schoenen zitten. Zijn de omstandigheden voor de sporen gunstig (warm, broeierig)dan kunnen ze weer infectie aan nagels of huid geven.
De behandeling van schimmelnagels is een langdurig proces omdat de besmette nagels erg langzaam groeien. Over het algemeen moet je rekenen op een periode van 8 tot 12 maanden voordat de nagels weer schimmelvrij zijn.

Maar bij een volledig aangetaste nagel, kunnen deze producten niet diep genoeg in de huid/nagel komen en is orale medicatie vaak de enige oplossing. Dit laatste kun je alleen op doktersrecept krijgen als je gezondheid en/of de combinatie met andere medicijnen dit toelaat.

Duurt het behandelen van de nagels je te lang en wil je onbezorgd met slippers kunnen lopen. Dan is het ook mogelijk om een camouflerende gel aan te laten brengen. Deze gel is elastisch en past zich tijdens het bewegen van de voet aan. Wilde Pedique Silver Plus gel heeft een antibacteriële en mycotische werking en is dus niet alleen cosmetisch corrigerend maar behandeld tegelijkertijd de schimmel.

Nagelreparatie voor de grote teennagel € 12,-

Nagelreparatie per kleine teennagel € 9,-

 

Reparatie van nagels is alleen mogelijk in combinatie met een pedicure behandeling of een deelbehandeling
i.v.m. het dun en in vorm slijpen van de nagels.

Deze gel is ook uitermate geschikt voor mannen om ontsierde nagels te camoufleren. Nagels met een gel-laag dienen op dezelfde manier te worden behandeld als schimmelnagels zonder gel, dus elke dag bedruppelen met een anti-mycose middel en elke 2 weken de schoenen in sprayen.