Nagelbeugels en Orthesen

Nagelbeugels en orthesen

Nagelbeugels
en Orthesen

Ingroeiende teennagels behoren tot het verleden! Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en het plaatsen ervan is pijnloos.

De Spange beugel
De meest moderne techniek om ingroeiende nagels te verhelpen is met de BS Spange. Het is een dunne smalle strip die bestaat uit een laag met glasvezel versterkte kunststof. Deze strip wordt overdwars op de nagel gelijmd. Hierdoor neemt de BS-Spange de kromming van de nagel aan. Doordat de nagelbeugel weer terug wil naar de oorspronkelijke vorm worden de zijkanten van de nagel opgelift. Hierdoor zal de pijn direct minder worden.

Het is mogelijk om over de BS Spange heen te lakken. Bij het verwijderen van de lak is het raadzaam om remover zonder aceton te gebruiken.

Plaatsen van 1 Spange beugel

Tijdens een pedicurebehandeling €15,00

Plaatsen van 2 Spange beugels

Tijdens een pedicurebehandeling €25,00

Plaatsen van 1 Spange beugel

Tijdens een pedicurebehandeling €15,00

Plaatsen van 2 Spange beugels

Tijdens een pedicurebehandeling €25,00

Orthesen
Een orthese is een siliconen hulpmiddel om drukpunten te ontlasten en afwijkingen aan de voet te corrigeren. Een orthese werkt beschermend, corrigerend en/of preventief.

Het vervaardigen van een orthese

Bij de volgende voetproblemen kan er een orthese worden gemaakt:
Een hamerteen  /  Een klauwteen  /  Een ruiterteen  /  Likdoornvorming op of tussen de tenen  /  Een ontsteking in de nagelwal (nagelomloop)  /  Bescherming van de grote teen knok (Hallux valgus.)

Het vervaardigen van een orthese

Bij de volgende voetproblemen kan er een orthese worden gemaakt:
Een hamerteen   /   Een klauwteen   /   Een ruiterteen   /   Likdoornvorming op of tussen de tenen
Een ontsteking in de nagelwal (nagelomloop)   /   Bescherming van de grote teen knok (Hallux valgus.)

Advies
In het begin zal de orthese niet altijd comfortabel zitten dus geef je voeten de tijd om te wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag. Normaal gesproken zijn je voeten na 1 tot 2 weken gewend. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken.

De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte voor is. ’s Nachts hoeft ze niet te worden gedragen. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen rekening met de orthese. Probeer als het mogelijk is de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen.

Bij annulering minder dan 24 uur voor je afspraak wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.