Schimmelnagels, Nagelreparatie, Wratbehandeling

Schimmelnagels, Nagelreparatie, Wratbehandeling

Een Schimmelnagel is een veel voorkomend probleem. De nagel is dik, brokkelig en lelijk verkleurd. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. De meeste mensen noemen het overigens kalknagels.

Ik ben bevoegd om een nagelmonster af nemen en op te sturen naar het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium dat gespecialiseerd is in onderzoek naar schimmelinfecties. De kosten voor dit onderzoek + de kosten voor afname van een stukje nagel, invullen van het formulier en eventueel foto’s maken en opsturen betaal je direct aan mij. De zorgverzekering vergoedt dit niet. Na ongeveer 10 dagen heb ik de uitslag voor je in huis.

Na dit onderzoek weet je om welke schimmel het gaat en kun je gericht medicatie van de huisarts krijgen als je gezondheid en/of de combinatie met andere medicijnen dit toelaat.

Bij een volledig aangetaste nagel, kunnen anty-mycise producten niet diep genoeg in de huid/nagel komen en is orale medicatie ook vaak de enige oplossing.

 • De prijs voor dit traject is
  €65,00

Als het om een schimmelinfectie gaat kun je starten met een anti-mycose middel. Er zijn hele goede producten om een schimmelinfectie aan te pakken. Naast het gebruik van deze producten is het belangrijk om 1x per 6 weken de nagels dunner te laten frezen zodat het product gemakkelijker door de nagel kan dringen. Consequent elke dag je nagels behandelen is zeer belangrijk om tot een goed resultaat te komen.
Het is ook belangrijk om de schoenen 1 maal per twee weken te behandelen met een anti-mycose spray/poeder.

De schoenen zijn namelijk de grootste bron voor her besmetting. Schimmels maken sporen en die gaan in de naden van de schoenen zitten. Zijn de omstandigheden voor de sporen gunstig (warm, broeierig)dan kunnen ze weer infectie aan nagels of huid geven.
De behandeling van schimmelnagels is een langdurig proces omdat de besmette nagels erg langzaam groeien. Over het algemeen moet je rekenen op een periode van 8 tot 12 maanden voordat de nagels weer schimmelvrij zijn.

Maar bij een volledig aangetaste nagel, kunnen deze producten niet diep genoeg in de huid/nagel komen en is orale medicatie vaak de enige oplossing. Dit laatste kun je alleen op doktersrecept krijgen als je gezondheid en/of de combinatie met andere medicijnen dit toelaat.

Duurt het behandelen van de nagels je te lang en wil je onbezorgd met slippers kunnen lopen, dan is het ook mogelijk om een camouflerende gel aan te laten brengen. Deze gel is elastisch en past zich tijdens het bewegen van de voet aan. Met deze gel kunnen we ook afgebroken of ontsierde nagels repareren.

 • Nagelreparatie tijdens een pedicure behandeling, per nagel
  €10,00
 • Nagelreparatie zonder pedicure behandeling, per nagel
  €15,00

Wratbehandeling

 • Wratbehandeling met de HTC Pen, per wrat per keer
  €8,00
  De HTC pen heeft een gloeiend heet uiteinde waarmee het weefsel van de wrat kort wordt aangestipt en weggebrand.

  Het is niet geheel pijnloos maar minder pijnlijk dan het laten bevriezen bij de huisarts.

  De behandeling bestaat uit minimaal 3 x aanstippen maar soms is een 4e x nodig. Het aanstippen herhalen we na een aantal dagen.